Tatlı ekşi sos yapmak oldukça kolaydır. İşte basit bir tarif:
Tatlı ekşi sos yapmak oldukça kolaydır. İşte basit bir tarif:
Malzemeler:
4 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı sirke (elma veya beyaz sirke)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı taze limon suyu (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı susam yağı (isteğe bağlı)
---
Yapılışı:
1. Nişastayı çözün Küçük bir kapta nişastayı 1 çay bardağı su ile karıştırarak çözün.
2. Malzemeleri karıştırın: Bir sos tenceresinde ketçap, sirke, toz şeker, soya sosu ve limon suyunu karıştırın.
3. Isıtma: Orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın.
4. Nişastayı ekleyin: Karışım kaynamaya başladığında nişastalı suyu yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
5. Kıvam kontrolü: Sos koyulaşınca ocaktan alın. Eğer çok koyu olursa biraz su ekleyebilirsiniz.
6. Son dokunuş: Susam yağı kullanıyorsanız, ocaktan almadan önce ekleyin ve karıştırın.
Sosunuz hazır! Bu sosu kızartılmış tavuk, sebze veya Asya yemekleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder