Tatlı ekşi sos yapmak oldukça kolaydır. İşte basit bir tarif:

Tatlı ekşi sos yapmak oldukça kolaydır. İşte basit bir tarif:

Malzemeler:

4 yemek kaşığı ketçap

3 yemek kaşığı sirke (elma veya beyaz sirke)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı nişasta

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı taze limon suyu (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı susam yağı (isteğe bağlı)



---

Yapılışı:

1. Nişastayı çözün Küçük bir kapta nişastayı 1 çay bardağı su ile karıştırarak çözün.


2. Malzemeleri karıştırın: Bir sos tenceresinde ketçap, sirke, toz şeker, soya sosu ve limon suyunu karıştırın.


3. Isıtma: Orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın.


4. Nişastayı ekleyin: Karışım kaynamaya başladığında nişastalı suyu yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.


5. Kıvam kontrolü: Sos koyulaşınca ocaktan alın. Eğer çok koyu olursa biraz su ekleyebilirsiniz.


6. Son dokunuş: Susam yağı kullanıyorsanız, ocaktan almadan önce ekleyin ve karıştırın.



Sosunuz hazır! Bu sosu kızartılmış tavuk, sebze veya Asya yemekleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fotoğraf Makinesinin Teknik Yapısı ve Çalışma Prensibi

Fotoğrafın Görme Engelliler İçin Betimlenmesi: Görsel Dünyayı Ses ve Kelimelerle Anlatmak

Polyushka Polye: Sovyetler Birliği'nin Unutulmaz Marşı